24.08.2011

Cele mai scumpe filme

Cel mai scump film,potrivit unui top facut pe Wikipedia este Pirates of the Caribbean:At World's End care avand un buget de 300 de milioane de dolari a reusit sa stranga in intreaga lume suma de 960 de milioane de dolari.

Un alt film produs de cei de la Disney este pe locul doi in acest top.Este vorba de animatia Tangled,care avand un buget estimat la suma de 260 de milioane de dolari,a avut incasari in lumea intreaga in valoare totala de 590 de milioane de dolari,aflandu-se pe locul 14 intr-un top al celor mai de succes animatii din toate timpurile.

Locul 3 este ocupat de catre Spider-Man 3,care a avut un buget oficial de 258 de milioane de dolari,fiind ultimul film regizat de Sam Raimi cu Tobey Maguire in rol principal.
In 2012 il vom putea vedea pe noul Spiderman,britanicul Andrew Garfield in noua pelicula The Amazing Spider-Man.

Pe locul 4 regasim unul din filmele din franciza Harry Potter si anume Harry Potter and the Half-Blood Prince,avand un buget de peste 250 de milioane de dolari.
A reusit sa stranga la Box-office suma de 934 de milioane de dolari,avand un succes rasunator.

Urmatorul film este Avatar primul film regizat in format 3D de James Cameron si echipa sa care din unele surse se spune ca a avut la dispozitie un buget de peste 500 de milioane de dolari.
Fimul a avut peste 2,7 miliarde de dolari incasari in toata lumea,intrand astfel intr-un club select al filmelor care au castigat peste un miliard de dolari.

Pe locul 6 gasim 2 filme care au avut acelasi buget estimat la 225 de milioane de dolari,care au avut un succes modest in Statele Unite si Canada unde au incasat suma de 141 de milioane de dolari,la aceasta adaugandu-se alte 278 de milioane de dolari in intreaga lume.
Este vorba despre:The Chronicles of Narnia:Prince Caspian si Pirates of the Caribbean:Dean Man's Chest.

Locul 7-X-Men:The Last Stand avand un buget estimat la 210 milioane de dolari,avand incasari la Box-Office suma de 459 de milioane de dolari.

Urmatorul film este Superman Returns, care a avut un buget estimat la 209 de milioane de dolari,insa avand incasari modeste ajungand la suma de 391 de milioane de dolari.
Seria va avea parte de un reboot in 2012 in regia lui Zack Snyder cu Henry Cavill in rolul lui Superman iar filmul se numeste Man of Steel.

Ultimul film prezentat este King Kong,care a avut la dispozitie un buget estimat de 207 milioane de dolari incasand 550 de milioane de dolari,clasand filmul pe locul 4 in topul filmelor cu cele mai incasari produse de catre cei de la Universal Pictures.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu